2013. október 4., péntek

Pávatoll mintás körmök /step by step/

Ha már volt pávatoll színei smink, gondoltam csinálok egy hasonló körmöt is! Elég sok őszi szín megtalálható benne, szerintem nagyon ideális erre az évszakra! Már régóta szemezgettem ezzel a fajta díszítéssel, de soha nem vágtam bele! :/  Elsőre szerintem nem lett rossz! :) Nem sok minden kell hozzá, csak egy kis kézügyesség és pár termék! Remélem hogy hasznosnak találjátok ezt a bejegyzést és sikeresen elkészítitek ti is! :)








Szükséges hozzávalók:
- Nude árnyalatú körömlakk /enyém Moyra No.11/
-akril festékek /fekete, sötét zöld arany vagy bronz, babakék /keverhető is fehér+sötétkék/ sötétkék /moyra, brillbird/
-fedőlakk /essence/
-reszelő
-bőrfeltoló
-cuticulaolaj /moyra/
-egy vékony ecset /egy vékony rúzsecset vagy tű is megteszi/
-pontozótű

Elkészítése:

1. Köröm előkészítése: formára reszelés, bőrfeltolás-kaparás, fertőtlenítés, lakkozás




2.Akril festékek használata: nem feltétlen hallott még mindenki az akril festékről, ezért pár szót írok róla! Nagyjából a temperához hasonlítanám az állagát, kinézetét illetően! Használata úgy történik, hogy az ecsetünket belemártjuk egy kevés vízbe, utána pedig a festékbe, majd kezdhetünk is festeni! Ha sok vizet vettünk fel, vagy festéket, akkor egy darab papírtörlőn leitathatjuk! Az még érdemes tudni, hogy levegőre elég hamar megköt, ezért pici adagokat nyomjunk csak ki! Ha elrontottuk a körmünkön a díszítést, akkor sem kell megijedni! Száradás előtt vízzel simán le tudjuk mosni, vagy nedves vattapamaccsal, száradás után pedig körömlakk lemosóval átitatott vattával lejön! Akkor lássuk is a menetét!

Elsőként a vékony ecsettel húzunk egy vonalat fekete színnel a körömvég felé haladva, tetszőleges irányba!

vékony ecset




Ezután szintén még feketével a fő vonalból pici vonalakat, hullámokat készítünk! Két vonal között pici hézagot hagyjunk! Így kapjuk meg a toll formát!



Következő lépésként a fekete vonalak közé sötétzölddel húzunk szintén vonalakat! Ha ez megvan, akkor a toll végére a pontozótűvel teszünk arany vagy bronz festékből egy nagyobb pöttyöt! Ez lesz a "pávaszem".


pontozótű




A festékek egymásutáni felhordása között várjunk 2-3 percet /vonalaknál 1-2 perc alatt megszárad a festék/ Az arany/bronz pöttyre szintén pontozótűvel babakéket pöttyintünk, valamivel kisebbet, hogy látszódjon az alatta lévő szín is.



Száradása után ennek a közepébe teszünk még sötétkéket, majd kicsi arany/bronzzal a tollak közé is húzunk pár csíkot, hogy még életszerűbb legyen! A teljes száradás után nincs is más dolgunk, mint egy átlátszó fedőlakkal befedni a körmeinket és ha ez is készre száradt, cuticulaolajt masszírozunk a körömágyba! Ezzel kész is a pávatoll mintás körmünk! :)





4 megjegyzés:

  1. .hu, ehhez nem lenne turelmem, se kezugyessegem :)

    VálaszTörlés
  2. hidd el, nem annyira bonyolult mint ahogy kinéz! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi! :) próbáld ki te is ha van kedved, és küldjél róla képet! :)

    VálaszTörlés