2013. november 10., vasárnap

Bundás csirke nuggets

Már rég volt gasztro, így ma hoztam egyet nektek! Ez a változat nagyon könnyen elkészíthető, kiadós és kicsit változatosabb, mint a már megszokott! További előnye, hogy a hús nagyon puha lesz a közepén, nem rágós, még pár óra után is! :) Próbáljátok ki, és várom a kommenteket, hogy hogy sikerült! :P Jó étvágyat hozzá! :)




Konkrét mennyiséget nem fogok írni semmiből sem, mivel változó, hogy ki mennyit készít el egyszerre! Nálam egy egész csirkemell volt felhasználva!

Hozzávalók:
-csirkemell
-tojás
-zsemlemorzsa
-liszt
-só
-bors
-sütőpor
-fokhagyma/fokhagymasó
-fűszerek /ételízesítő, előre bekevert szárnyas fűszer, ki mit szeret/


Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágjuk, majd nagyon picit sózzuk!


Elkészítjük a masszát amibe bele fogjuk mártogatni a husikat! A massza tojás, liszt, zsemlemorzsa, fűszerek és a sütőpor keverékéből áll! Ennek a masszának sűrűbbnek kell lennie mint például egy palacsinta  tészta. /lásd a képen/


Ha a massza kész, akkor serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd a husikat a masszába mártjuk, és a forró olajban készre sütjük!



Sütés közben a sütőpor miatt ugye a térfogata is növekedni fog, a rajta képződött bunda miatt! Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük, ezzel leitatva róla a felesleges olajt!


Ezután már más dolgunk nincs is, mint körettel és/vagy mártogatóssal tálalni! :)





1 megjegyzés: